1. 15. jul 2014. Raška – U utorak 15. jula u Omladinskom klubu u Raški, održana je svečana dodela sertifikata tutorima/kama, institucijama koje čine lokalno javno-privatno partnerstvo u oblasti obrazovanja i predstavnicima/ama stručnog tima koji su učestvovali u pilotiranju TUTORING programa u Raški.
 2. Prilog o svečanosti dodele sertifikata možete pogledati na ovom linku:
 3. Sertifikati su dodeljeni sledećim tutorima/kama:
  1. Ana Zečević (tim liderka),
  2. Dušica Radoičić (tim-liderka),
  3. Tijana Vasović,
  4. Nikola Goljović,
  5. Sanja Trifunović,
  6. Marko Miljković,
  7. Bojana Savić Radosavljević,
  8. Marina Kučević,
  9. Dejana Drazović,
  10. Marina Milošević,
  11. Natalija Đorđević,
  12. Aleksandra Krivčević.Članovi/ce stručnog tima kojima su uručeni sertifikati su:
  1. Vesna Kurandić (članica opštinske uprave i koordinatorka JPP u oblasti obrazovanja u Raški),
  2. Đorđe Radoičić (koordinator KzM),
  3. Anđelija Roglić (zamenica direktora OŠ Sutjeska iz Supnja),
  4. Nataša Pejčinović (direktorka Centra za socijalni rad u Raški),
  5. Gorica Pešović (vd direktora, OŠ Josif Pančić iz Baljevca),
  6. Marija Jemuović (pedagog, OŠ Josif Pančić iz Baljevca),
  7. Liljana Aleksić (Centar za socijalni rad).Institucije i organizacije kojima su uručeni sertifikati jesu sve institucije koje čine JPP u oblasti obrazovanja u opštini Raška uključujući Opštinsku upravu, Centar za socijalni rad, OŠ Sutjeska iz Supnja, OŠ Josif Pančić iz Baljevca, Kancelarija za mlade, NVO CentRa,

  Vesna Kurandić kao koordinatorka JPP u Raški istakla je značaj ovog programa za unapređivanje ljudskog kapitala u opštini Raška i zahvalila se WEBIN-u na poverenju i podršci. Marko Stojanović, direktor za razvoj WEBIN, istakao je da je opština Raška primer dobre prakse i uspešne intersektorske saradnje. On se zahvalio tutorima/kama na doprinosu uspešnom pilotiranju i istakao da su oni najbolji promoteri vrednosti poput solidarnosti, brige za lokalnu zajednicu i volontiranja. Jelena Bubanja iz WEBIN izrazila je očekivanje da će se pogram sa podjednakim uspehom nastaviti i od naredne školske godine ali ovog puta kao vlasništvo JPP u Raški i njenih članica.

  Tokom pilot faze, koja je trajala od februara do juna 2014. godine, 14 dece iz dve osnovne škole, “Sutjeska” i “Josif Pančić” je uspešno završilo program, popravilo ocene, smanjilo izostanke i unapredilo socijalizaciju. Sa njima je radilo 13 tutora/ki, od kojih je veći deo izrazio želju da i dalje učestvuje na programu.

  TUTORING predstavlja vršnjački pristup u podučavanju, a realizuje se u okviru lokalnog javno-privatnog partnerstva u oblasti obrazovanja.

  Za dodatne infoirmacije o rezultatima pilotiranja programa u opštini Raška možete se obratiti Jeleni Bubanji iz tutoring(at)wb-institute.org.

  Foto: WEBIN 2014