21. jul 2014. Aleksinac – Daanas je u sali Preduzetničkog centra u Aleksincu održana svečana dodela sertifikata tutorima/kama, institucijama koje čine lokalno javno-privatno partnerstvo u oblasti obrazovanja i predstavnicima/ama stručnog tima koji su učestvovali u pilotiranju TUTORING programa u Aleksincu.

tutoring srbija

Sertifikati su dodeljeni sledećim tutorima/kama:
1. Mladen Anđelković,
2. Milica Zagorac,
3. Miljana Mladenović,
4. Ivana Osmanović,
5. Jovana Stošić,
6. Zorana Vojinović,
7. Isidora Djogo,
8. Natalija Ilić,
9. Ana Petrović,
10. Milena Stanković,
11. Andrijana Stojanović,
12. Jovana Stojković,
13. Jovana Cvetković,
14. Dijana Janković,
15. Stefan Radivojević.

Članovi/ce stručnog tima kojima su uručeni sertifikati su: Jasmina Mladenović (tutorka tim-liderka, Visoka škola strukovnih studija za vaspitače), Danijel Frfalanović (Visoka škola strukovnih studija za vaspitače), Ivan Janković (Visoka škola stručnih studija za vaspitače), Jasna Nikolić i Milena Ilić (Centar za socijalni rad), Stefan Đurić (Kancelarija za mlade), Snežana Petrović i Mirjana Luković (OŠ Vožd Karađorđe), Snežana Živadinović (Otvoreni klub) i Danijela Petković (opštinska uprava).

Institucije i organizacije kojima su uručene zahvalnice za učešće u pilot projektu jesu sve institucije koje čine JPP u oblasti obrazovanja u opštini Aleksinac, uključujući Opštinsku upravu, Centar za socijalni rad, OŠ Vožd Karađorđe,Kancelariju za mlade, NVO Društvo za razvoj kreativnosti.

Jasmina Mladenović i Milena Ilić, kao članice Stručnog tima u Aleksincu, istakle su značaj ovakvog programa podrške mladim ljudima i njegov pozitivan uticaj, kao i važnost pune saradnje institucija. Tutri/ke su naglasili značaj učešća škola i školskog osoblja za uspešnost ovog programa, i predstavili svoja iskustva u radu sa decom. Jelena Bubanja iz WEBIN-a se zahvalila kako istitucijama i organizacijama JPP-a, tako i tutorima/kama na radu i izrazila želju da će se pogram sa uspešno nastaviti i od naredne školske godine, sa malim dopunama postojećeg modela, radi kvalitetnijeg i efikasnijeg rada.

Tokom pilot faze, koja je trajala od marta do juna 2014. godine, 14 dece iz osnovne škole “Vožd Karađorđe” je, uglavnom, uspešno završilo program, popravilo ocene, smanjilo izostanke i unapredilo socijalizaciju. Sa njima je radilo 15 tutora/ki, od kojih je veći deo izrazio želju da i dalje učestvuje na programu.